Parterapi nær Skanderborg, Horsens og Aarhus

Genfind kærligheden med parterapi

Parterapi i Horsens og Skanderborg

Få hjælp til at adressere udfordringer i dit forhold. Jeg, Else Bek Andersen, er en erfaren og professionel parterapeut, der tilbyder nærværende parterapi nær Skanderborg, Horsens og Aarhus. Jeg har klinikker i Rude og Skåstrup og bringer flere års ekspertise inden for parterapi til at levere forløb af højeste kvalitet.

Hvem kommer i parterapi hos Dialoga ApS?

  • I er forældre i en familie, hvor I er bevidste om, at det er jeres indbyrdes relation, der trænger til forbedring, i trænger til at få øje på, hvor det er, I ikke længere ser hinanden.
  • I ønsker at genfinde den nære relation og genopdage hinandens kærlige ressourcer.
  • I ønsker udvikling i parforholdet.
  • I trænger til at få løst op for gamle hemmeligheder eller gemte konflikter.
  • I ønsker at fremkalde større livfuldhed i parforholdet.
  • I ønsker at forbedre jeres indbyrdes kommunikation.
  • Måske er det i første omgang kun én af jer, der ønsker forandring, men din partner vil godt med.

Formålet med at gå hos en parterapeut

Formålet er at få begge parter i relationen til at opleve det gode og til at skabe værdi for hinanden. Du skal have en at følges med, når livet opleves svært.

Formålet er at genoprette kontakten og tilliden – også til de ubevidste sider i psyken, så I igen kan være med til at træffe de beslutninger, som er gode for jer.

Parterapi hos en erfaren parterapeut – hvad vil det sige?

Parterapi er kendetegnet ved, at det er to ligestillede voksne parter, der indgår i samtalen. Begge parter ønsker en forandring i måden at være sammen på og i måden at omgås hinanden. Måske ønsker I en større gensidig forståelse, en dybere respekt og et mere energifyldt samliv.

​Parterapi-modellen fungerer faktisk også for to tætte kolleger. Her træder mål og vision dog ofte tydeligt frem, fordi det er arbejdsfællesskabet, man har sammen. Parterapi handler om par-udvikling. I den psykoterapeutiske parterapi går I dybere ind i jeres relation og i jer selv. Her kan jeres gamle overlevelsesstrategier få lov at blive synlige og bevidste for jer. I får derved mulighed for at skifte dem ud med nye bevidste beslutninger.

Det er desuden også muligt at vælge par-coaching, familieterapi, kunstterapi eller andre tilgange.

Hvordan foregår parterapi?

Der bliver i første omgang arbejdet via dialogen/samtalen. Parterapeuten vurderer altid sammen med jer, hvordan samtalen og forløbet skal være. Det sker ud fra jeres ønsker, jeres relation, jeres tid til forandring og jeres aktuelle habitus.

Når vi mødes, snakker vi om, hvad det er, I har brug for. Det er sandsynligt, at jeres ønske viser sig lidt anderledes, end I først havde tænkt – netop fordi der bliver spurgt ind til det, I fortæller. Herefter arbejder vi med jeres problemstilling via samtale. Har hele familien brug for terapi? Læs mere om mine kompetencer indenfor familieterapi.

Brug af kunstterapi i parterapien

Til alle jer, der har mod på det, laver I hvert et kreativt udtryk i form at et billede, nogle farver på papir, en lyd, en bevægelse, en form – eller vælger dyr til at beskrive det indtryk, I hver for sig har i jer. Dette kreative udtryk arbejder vi så med via imagination – det vil sige en form for fantasi.

Vi tager jeres kreative udtryk alvorligt, som var det en anden nærtstående person, vi skulle forsøge at begribe. På den måde er det muligt at hente stof, som I ellers vil bruge lang tid på at hente. Noget ubevidst bliver bevidst. I dialogen skabes ny indsigt og udsigt. Ressourcer og perspektiver opdages og udvikles – de opdages i virkelighedens verden. ​I afrundingen på terapien snakker vi om, hvilke handlemuligheder I har. Nogle gange er den relevante handling at give sig selv opmærksomhed, måske i fredelige omgivelser, andre gange vil det være at kontakte en ven, at øve en særlig kommunikationsform, at gøre kreative ting i haven – det er meget forskelligt fra person til person.

Kort sagt er det, vi gør: At finde sig selv, mærke sig selv – og den anden. – Vi gør det via samtalen eller ved brug også af kunstterapeutiske metoder.

Parterapeutens forståelsesramme

Min forståelsesramme som parterapeut baserer sig primært på Walther Kempler og C.G. Jung. Kempler forstod familien som et dynamisk system, hvor vi påvirker hinanden gensidigt. Familien er den sammenhæng, vi bruger mest energi på – og samtidigt et sted, hvor de nødvendige ressourcer for healing er til stede.
Jung slog igennem med forståelsen af det ubevidste i os. ”Selv’et” forstod han som det ægte i os – som den vi i virkeligheden er inderst inde. Det ”Selv” forsøger vi at finde ind til igen. Vi var der fra fødslen, men i barneårene forsvinder vi derfra, for at gøre alt hvad vi kan for at blive elsket af vores forældre.

Jeg holder til i Rude, tæt ved Odder/Aarhus og i Bogense – hhv. 22 km syd for Aarhus og 35 km nord for Odense.
Klienterne kommer fra bl.a. Aarhus, Silkeborg, Randers, Skanderborg, Odder, Horsens, Vejle, Odense, Bogense og Middelfart. Parterapien kan også foregå hos jer, hvis det passer jer bedre.

Få mere information om parterapi

I er velkommen til at ringe til Dialoga ApS, att. Parterapeut Else Bek Andersen på telefon 40 62 67 56  eller ved at sende en mail til else@dialoga.dk, hvis I ønsker en uforpligtende samtale. I kan også udfylde min kontaktformular, hvis I har nogle spørgsmål og/eller ønsker at høre mere om parterapi.