Hvem bruger kunstterapi

Kunstterapi

– Kreative skabende processer skaber udvikling og fodfæste.

Kunstterapi med børn – legeterapi

Børn skal nogle gange lære at lege igen, fordi de har mistet sig selv – og i stedet forsøger at samarbejde med mor og far.

Her på billedet er det en dreng på 6 år, der kommer for at lege. Her er det ham, der bestemmer. Lige her er han i færd med at stille dyr op på række, i en ganske bestemt rækkefølge, som han så fortæller om.
Hans problem var, at han aldrig havde været renlig, han nåede ikke på toilettet. Det afstedkom store frustrationer og anstrengelser med at forsøge rigtig mange ting.

Kunstterapi med unge

Unge mennesker er i gang med at skulle blive voksne. Det kan virke uvedkommende, måske skræmmende.
Her er det en ung kvinde på 17 år, der blandt andet har vanskeligt ved at styre sit temperament.

Ligeså stille opdager hun sine forskellige sider, altså også de positivt oplevede værdier – i sig selv, og projicerer dem ikke længere over i andre. Hun opdager, at de alle hører til hende. Det må hun gøre flere gange, for virkelig at begribe det. Når man har lært – og det har de fleste af os – at man burde være anderledes, fordi man ikke er god nok – ja, så tager det tid at slippe den gamle opfattelse af sig selv.

Kunstterapi med voksne

Det kan opleves befriende at male i stedet for at snakke.
Her opstår et udtryk, ganske anderledes end tiltænkt. De to i billedet kan snakke sammen, selvom de er to sider af samme sag. Begge har de andel i hinanden og i det skabte udtryk.​
Noget af det, som er i spil hos klienten er skamfuldhed og fornemmelsen af at bære andres skyld. Det er erfaringerne fra det virkelige liv, hvor man gemmer sig lidt, fordi man er bange for, nogen skal opdage, man ikke er så god og dygtig, som man giver sig ud for.

– I den kreative proces i billeddannelsen og i snakken efterfølgende, dukker ny indsigt op – og en følelse af lettelse i hele kroppen.

Kontakt mig på telefon 4062 6756 eller e-mail info@dialoga.dk for yderligere information.​