Hvem bruger kunstterapi

Kunstterapi med børn, unge og voksne

Kreative skabende processer der skaber udvikling og fodfæste

Kunstterapi med børn – legeterapi

Børn skal nogle gange lære at lege igen, fordi de har mistet sig selv – og i stedet forsøger at samarbejde med mor og far.

Her på billedet er det en dreng på 6 år, der kommer for at lege. Her er det ham, der bestemmer. Lige her er han i færd med at stille dyr op på række, i en ganske bestemt rækkefølge, som han så fortæller om. Hans problem var, at han aldrig havde været renlig, han nåede ikke på toilettet. Det afstedkom store frustrationer og anstrengelser med at forsøge rigtig mange ting.

Kunstterapi med unge

Unge mennesker er i gang med at skulle blive voksne. Det kan virke uvedkommende og i nogle tilfælde skræmmende.

Her er det en ung kvinde på 17 år, der blandt andet har vanskeligt ved at styre sit temperament. Lige så stille opdager hun sine forskellige sider, altså også de positivt oplevede værdier – i sig selv, og projicerer dem ikke længere på andre. Hun opdager, at de alle hører til hende. Det må hun gøre flere gange for virkelig at begribe det. Når man har lært – og det har de fleste af os – at man burde være anderledes, fordi man ikke er god nok, så tager det tid at slippe den gamle opfattelse af sig selv.

Kunstterapi med voksne

Det kan opleves befriende at male i stedet for at snakke. I den kreative proces i billeddannelsen og i snakken efterfølgende, dukker ny indsigt op – og en følelse af lettelse i hele kroppen finder sted.

Her opstår et udtryk, ganske anderledes end tiltænkt. De to personer på billedet kan snakke sammen, selvom de er to sider af samme sag. Begge har en andel i hinanden og i det skabte udtryk.​ Noget i klienten er skamfuldhed og fornemmelsen af at bære andres skyld. Det er erfaringerne fra det virkelige liv, hvor man gemmer sig lidt, fordi man er bange for, nogen skal opdage, man ikke er så god og dygtig, som man giver sig ud for.

Er du interesseret i at vide mere om kunstterapi? Du er meget velkommen til at kontakt mig på telefon 40 62 67 56, sende en mail til info@dialoga.dk eller udfylde min kontaktformular. Så tager vi en uddybende samtale, hvor du får yderligere information om denne terapiform.​